Отборът на Политехника приключи участието си от турнира за Купата на ББЛ след, като загуби от Балкан Ботевград с резултат 88:71. След загубата от Ботевградчани възпитаниците на Янко Янчев ще се концентрират върху остатъка от сезона в Българска Баскетболна Лига.Срещата започна доста равностойно, като в първите няколко минути отборът на Балкан доминираше през по-голямата си част от двубоя. В първото си прекъсване треньорът на Политехника успя да начертае няколко добри атаки в под кошието. След края на първата четвърт при резултат 22:21.Възпитаниците на Мирослав Ралчев започнаха постепенно да доминират през по-голямата си част от срещата. Няколко добри атаки на младата звезда в отбора Александър Гавалюгов успяха да материализират защитата на Политехниците, за да се сдобият с комфортен аванс на почивката от 46:36.
В началото на второто полувреме на паркета отборът на Балкан Ботевград доминираше през по – голямата си част в под кошието. Добрата стрелба от тройката на Ботевградчани беше в основата на тяхната победа. Лошата и не добра организирана защита на Политехника не успя да им помогне за нещо повече в мача. В последната четвърт от двубоя не се случи нищо по – интересно въпреки добрата серия на Политехниците 8:0 но Балкан лимитираха тази серия и стигнаха до победа.

Най – резултатен за Балкан Александър Гавалюгов 23 точки и 4 борби и 3 асистенции. Капитанът Здравко Христов завърши 18 точки и 3 борби. Денислав Вутев добави дабъл – дабъл 12 точки и 14 борби.

За Политехника Йордан Кирилов завърши с 16 точки и 5 борби. Стефан Георгиев добави 12 точки и 9 борби.