Отборът на Политехника се завърна с победа след като се наложи над Карпополис с резултат 82:73 в среща от редовния сезон на ББЛ Б група мъже. Двубоят започна много ударно за възпитаниците на Янко Янчев със серия от 2:9 при прекъсване за символичните домакини. След това двата отбора, започнаха постепенно да вкарват кош след кош при почти равни показатели.
Няколко добри атаки на Лъчезар Везирски от тройката доведе до второ прекъсване за Карпополис преди почивката. След него акулите успяха да намалят аванса на гостите. Треньорът на Политехника взе прекъсване с цел да увеличи преднината. Точен кош на Лъчезар Везирски преди края на 2 четвърт доведе до преднина от 35:40 за Политехника.
В началото на второто полувреме темпото на игра се запази, като преднината на Политехниците се увеличи на 10 точки след добри атаки на Йордан Кирилов и на добрата организирана защита. В началото на последната четвърт отборът на Карпополис започна вихрено със, серия от 8:0, но постепенните атаки на гостите от София успяха да спечелят двубоя. Така след неприятната загуба в изминалия 14 кръг,Политехника се завърна към победите и по – този начин се изкачи на 1 място във временното класиране.

За Политехника силен двубой изигра Лъчо Везирски, който завърши с 25 точки и 4 борби. Дабъл – дабъл за Йордан Кирилов 19 точки и 12 борби 28% коефицент на полезно действие.

За Карпополис Дабъл – дабъл за Васил Костов 23 точки и 10 борби. Николай Николов също добави дабъл – дабъл 14 точки и 12 борби. Георги Чакъров завърши с 14 точки и 5 борби и 5 асистенции.