Отборът на Политехника изигра невероятен мач срещу младият състав на ЦСКА и записа своята пета победа от началото на редовния сезон в ББЛ А група мъже с резултат 74:69. Баскетболистите на Янко Янчев изиграха най-добрия си двубой от доста време насам, с което се качиха на 8 място в класирането. Срещата започна доста ударно за Армейците със серия от 6-0, но постепенно Политехника взеха контрола върху мача. Няколко добри стрелби на Филип Сребров от тройката доведе до аванс от 10 точки за гостите, с което двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 36:26.
В началото на третата част Политехника държеше комфортен аванс,след няколко добри атаки на Ивайло Константинов доведе до увеличаване на преднината на 58:43. В началото на последната част възпитаниците на Христо Ценов не се отказаха от двубоя. Преди финалните минути армейците смъкнаха резултата на 69:73. В последствия добрата защита на Никола Жеков спечели мача за Политехника с резултат 69:74.

Пореден силен двубоя и най-резултатен за победителите с дабъл-дабъл изигра Ивайло Константинов 19 точки 10 борби. Стефан Георгиев също добави дабъл-дабъл 16 точки 11 борби. Йордан Кирилов завърши с 16 точки.

За ЦСКА Димитър Генов се отчете с 18 точки 8 борби. По 12 точки добавиха Даниел Запрянов, Виктор Гергов и Мартин Русев.