Отборът на Политехника претърпя поражение от Титан Пропъртис с резултат 61:63 в среща от 19 кръг на редовния сезон в ББЛ Б група. Срещата започна доста добре за възпитаниците на Янко Янчев, като дори имаха преднина от 5 точки, след няколко добри постепенни атаки на младата звезда в отбора Никола Жеков. В първото прекъсване за Титан нещата започнаха да се развиват в другата посока. Играчите на играещия треньор Мартин Цветанов успяха да пробият защитата на Политехниците след  добрите атаки в подкошието на Свилен Симанов. Това доведе до аванс от 10 точки за домакините.

Преди края на втората чевтвърт играта бе доста равностойна, но не добрата защита на гостите от София лимитира тяхната борба, което доведе до срив в тяхното представяне. Двата отбора се отеглиха на 15 минутна почивка при ниско резултатна четвърт и резултат 22:24 за Политехника.

В началото на второто полувреме отборът на Титан Пропъртис започна отново да доминира в подкошито, като дори имаха овладени повече борби в срещата. Постепените атаки успяха да доведат нещата до преднина от 15 точки. Янко Янчев се опита някак да промени нещо в играта на своя отбор, като дори вкара в играта опитните Орлин Атанасов и Йордан Кирилов. С влизането на двамата гардове разликата се смъкна на 4 точки, преди началото на последната четвърт. В нея играта на Политехника потръгна, но Титан бързо взеха прекъсване. И така двата отбора направиха истинско зрелище до последната секунда на двубоа.

 В нея Христо Велчев тръгна на бърз пробив, после комбинира със своя съотборник Радостин Митков, който стреля и със последната секунда на двубоя донесе една безцепенна победа за Титан Пропъртис, които се изкачват на първото място в класирането с баланс 13 – 4. Докато след тази болезнена загуба Политехника остава на второто място с баланс 12 – 5.

 

Най – резултатен за Титан Пропъртис Свилен Симанов с невероятен двубой дабъл – дабъл 26 точки и 16 борби. Коефицент на полезно действие 37%. Найден Ламбов добави 14 точки и 5 борби.

 

За Политехника с по 14 точки завършиха Никола Жеков, Йордан Кирилов. Лъчезар Везирски завърши двубоя с 12 точки и 9 борби.