Отборът на Политехника победи Спортни Настилки с резултат 84:70 в среща от редовния сезон на ББЛ Б група мъже. След неприятната загуба от Титан Пропъртис в миналия кръг сега възпитаниците на Янко Янчев си взеха поука от загубата и се върнаха, към победите. Срещата започна равностойно, като в първите няколко минути темпото на игра вървеше кош след кош. В последствие Полтехника започна да натрупва аванс от 9 точки, след няколко добри далечни шута на капитана Орлин Атанасов, който се представи на доста високо ниво.

След  прекъсването, което взеха Спортни Настилки тяхната защита се опита да скъси натрупата преднина на Политехници, но техните усилия неуспяха. До края на първото полувреме не се случи нищо по –инетересно и домакините се оттеглиха с преднина от 10 точки 43:33.

След почивката градуса на напрежение нарасна. Стигна се до разправии между Дамян Стоянов и хората, които ръководят двубоя. Гарда на Настилките  получи две технически нарушение и напусна залата. Играта се поднови и отново Политехника имаха превез над двубоя. Няколко добри бързи атаки на Йордан Кирилов доведе до аванс от 15 точки за хората на Янко Янчев преди последната четвърт.

В началото на последната четвърт Настилките успяха леко да стопят преднината на Политехника, но техният треньор взе прекъсване. След това играта постепенно вървеше кош след кош и накрая на няколко добри тройки на Орлин Атанасов подпечата победата за Полтехника, с което остават на второ място във временното класиране.

 

Най-резултатен за Политехника Йордан Кирилов отбеляза дабъл – дабъл 24 точки и 10 борби коефицент на полезно действие 31%. Много силен двубой изигра Орлин Атанасов 23 точки и 5 борби. Лъчезар Везирски се отчете с 16 точки.

За Спортни Настилки Мартин Славов отбеляза дабъл – дабъл 26 точки и 10 борби. Иван Илчев се отчете с 17 точки и 4 борби.