Отборът на Политехника допусна загуба от Правец с резултат 71:76 в среща от 15 кръг в редовния сезон на ББЛ А група мъже. Срещата се развий доста динамично от самото и начало до края. В крайна сметка баскетболистите на Иван Коцев успяха да запишат втора победа над този съперник, след като двата тима се изправиха в началото на сезона.

Мача започна равностойно, като в първите няколко минути темпото на игра вървеше кош след кош. Първото прекъсване за треньорът на Политехника Янко Янчев бе, след непрестаните добри атаки на Правец от тройката. В края на първата четвърт домакините се опитаха чрез опитните си играчи в лицето на Ивайло Константинов да намалят пасива с, което доведе до 5 аванс за гостите.

Втората четвърт започна доста по – добре за възпитаниците на Янко Янчев няколко добри постепенни атаки на Йордан Кирилов успя да докара аванс за Политехника от 8 точки. Отборът на Правец взе прекъсване, след нея тяхната добра организирана защита успя да лимитира бързите атаки на Политехника, с което двата тима се отеглиха на почивка.

След паузата гостите от Правец започнаха, доста уверено третата четвърт. След няколко бързи атаки на Костадин Лазаров в подкошието разликата започна отново да се увеличава в полза на гостите. Не добрата организирана защита на Политехника доведе до аванс от 9 точки за възпитаниците на Иван Коцев, преди последната четвърт. В нея баскетболистите на Янко Янчев не успяха в свойте шансове, след като изпуснаха добри далечни шутове, но и това не им помогна и така те претърпяха второ поражение от този съперник в редовния сезон. Така отборът на Правец заема 7 място докато Политехника за момента е на 8 място.

 

Най – резултатен за Правец Костадин Лазаров 18 точки. Любомир Лилов завърши с 17 точки и 6 борби и 4 асистенции.

 

За Политехника силен двубой изигра Йордан Кирилов който завърши с 24 точки и 5 брби и 4 асистенции. Стефан Георгиев добави дабъл – дабъл 16 точки и 10 борби.