Отборът на Политехника записа убедителна победа срещу младият състав на Балкан Ботевград с резултат 91:57 в среща от редовния сезон на ББЛ А група мъже. Така баскетболистите на Янко Янчев взеха сладък реванш над този съперник след отпадането им от турнира за Купата на ББЛ. С тази победа Политехника се завърна в битката, за първите 8, даваща право на участие за плеофите, като дели тази позиция с равни показатели 7 – 10 с Локомотив София. Борбата ще бъде оспорвана до самия финал.

Срещата започна доста оспорвано, като в първите няколко минути темпото на игра вървеше кош след кош. Първата по-сериозна разлика настъпи към края на първата четвърт, когато гарда на символичните гости Йордан Кирилов успя да пробие защитата на Ботевградчани и вкара няколко лесни коша. Така се стигна до аванс от 8 точки за Политехниците.

В началото на втората четвърт играта започна ряско да се вдига за възпитаниците на Янко Янчев след бързите постепени атаки в подкошието на Стефан Георгиев – Торо, който лимитира защитата на Балкан и доведе до аванс от 18 точки за своя отбор. Треньорът на Балкан Мирослав Ралчев се опита по-някакъв начин да затегне защитата на тима си, но не успях.

След паузата темпото на игра започна отново да се вдига, като  символичните гости направиха серия от 13:0 след добрите постепенни атаки в подкошието на Ивайло Константинов, който изигра солиден двубой. Въпреки това Ботевградчани направиха добри стрелби, но и това не им помогна в хода на двубоя.

Към края на мача играта се развиваше равностойно, като Балкан успяха да се разиграят добре в последната четвърт и вкараха няколко добри тройки на младата си звезда Александър Гавалюгов. Въпреки това, срещата завърши феърплей, а след тази категорична победа Политехника отново заема 8 място заедно с отбора на Локомтив София.

За Политехника пореден силен двубой изигра Стефан Георгиев – Торо който записа дабъл-дабъл 26 точки и 13 борби. Ивайло Константинов завърши с 17 точки, 7 борби и 5 асистенции. Йордан Кирилов и Лъчезар Везерски добавиха по 14 точки.

За Балкан Александър Гавалюгов завърши с 24 точки и 5 борби. Николай Ненчев добави 10 точки и 2 борби.