Отборът на Политехника записа разгромна победа срещу Волтрон с резултат 99:40 в среща от 22 кръг на редовния сезон в ББЛ Б група мъже. С тази победа Политехника запазва лидерската си позиция, като дели първото място с отборът на Титан Пропъртис с баланс 15 – 5. До края на редовния сезон остават малко двубой, така че битката за челните позиции ще бъде жестока.

Срещата започна силно за баскетболистите на Янко Янчев, като в първите няколко минути домакините успяха да натрупат аванс от 15 точки при първото прекъсване за Волтрон. След нея темпото на игра започна да се развива кош след кош. Играещият треньор за символичните гости Константин Касъров се опита по – някакъв начин да лимитира защитата на Политехника, но силните изяви на гарда Йордан Кирилов не успяха да бъдат  спрени.

До края на първото полувреме домакините успяха чрез няколко добри изяви на капитана Орлин Атанасов да натрупат солиден аванс от 35 точки. Преди почивката играта се развии под диктовката на Политехника, и така те се отеглиха на почивка с преднина от 55:22.

В началото на третия период от мача темпото на игра се развии кош след кош. Силните изяви на Йордан Кирилов продължиха и след няколко страхотни негови изяви резултатът скочи на повече от 52 точки за Политехниците. Преди края на третата четвърт Волтрон се опита да намали пасива, но и така не успяха.

Последната четвърт от мача започна равностойно, като символичните гости имаха шанс да вкарат някоя стрелба, но така и не успяха да стрелят. Политехника постепенно натрупаха солиден аванс в последните няколко минути от срещата, и така след убедителната победа тимът на Янко Янчев запазва лидерската си позиция заедно с тима на Титан Пропъртис.

Най-резултатен за Политехника Йордан Кирилов отбеляза 38 точки след отбелязани цели 7 тройки за младия гард коефицент на полезно действие 48%. Стефан Млъзев изигра добър двубой, като отбеляза 18 точки и 9 борби. Орлин Атанасов добави 15 точки.

За Волтрон Никола Давидов завърши с 16 точки и 7 борби.  Юлиян Спасов добави 5 точки.