Отборът на Политехника допусна драматична загуба от Миньор Перник с резултат 64:66 в среща от 23 кръг на редовния сезон в ББЛ Б група мъже. Двата отбора направиха истинско зрелище в което имаше всичко, но баскетболистите от Перник успяха да удържат натиска на Политехниците към края на мача. С тази победа Миньор се изкачва на трето място във временното класиране, докато Политехника продължава да е лидер, но с мач повече от Титан Пропъртис.

Срещата започна равностойно, като в първите няколко минути играчите на Миньор натрупаха аванс от 10 точки. В доста къс състав възпитаниците на Янко Янчев се опитаха чрез прекъсване да лимитират защитата на символичните домакини, но добрите изяви на Христо Гатев не спряха.

В началото на втория период символичните гости успяха да отбележат няколко добри далечни шута на Йордан Кирилов, за да скъсят малко аванса на Перник. Въпреки това Миньор съумя да отбележи няколко стрелби  чрез капитана Александър Ангелов, и да увеличи преднината си преди паузата. В края на втората четвърт не се случи нищо по – интересно и двата отбора се отеглиха на почивка при резултат 37:27 в полза на Миньор Перник.

Началото на третата четвърт започна много силно за Политехника, като направиха серия от 12 – 2 и това принуди треньорът на Миньор Николай Горанов да вземе прекъсване. След нея темпото на игра се разви кош след кош, като последните 2 минути от четвъртта добри бързи атаки на Милен Дудев направиха лек аванс за символичните домакини преди финалните десет минути от срещата.

В нея нещата започнаха с няколко постепени атаки в двата коша. Миньор Перник натрупаха комфортен аванс от 8 точки преди заключителните минути от мача. Прекъсването, което взе Янко Янчев накара Политехниците да заиграят малко по – организирано, като успяха да пробият защитата на Миньор и разликата падна на само 3 точки. Буквално секунди преди финала доста спорно съдийско решение удряне в гръб на Йордан Кирилов срещу състезателя на Перник попречи на символичните гости да вкарат мача в продължение. Така Миньор Перник заслужи победата.

Най – резултатен за Миньор Перник капитана Александър Ангелов 20 точки, и 7 борби, и 7 асистенции. Христо Гатев добави 15 точки, и 6 борби и 3 асистенции.

За Политехника дабъл – дабъл за Йордан Кирилов 17 точки и 10 борби. Йордан Георгиев отбеляза 15 точки и 7 борби. Апостол Щерев добави 11 точки.