Отборът на Политехника претърпя поражение от Хебър Пазарджик с резултат 77:86 в среща от 19 кръг на редовния сезон на ББЛ А група мъже. С тази победа гостите от Пазарджик се утвърдиха на третата позиция във временото класиране, като пред са само отборите на Фаб Файв и лидерът Миньор Перник. За Политехника остава борбата за 8 място, даващо право на участие за плеофите, като делят тази позиция заедно с Локомотив София.

Срещата започна по най – убедителния начин за възпитаниците на Янко Янчев, които  натрупаха серия от 9:0 и така поставиха под напрежение тима на Хебър. Прекъсването, което взе Веселин Веселинов накара неговия тим да започне по – организирано своята игра. Постепенно нещата се развиваха кош след кош преди да дойдат добрите изяви на Ивайло Константинов. След негови добри стрелби разликата скочи на 8 точки за Политехниците. Към края на първата четвърт едно нарушение на Филип Сребров накара играча на Хебър Денис Петков да изпълни 3 наказателни опита. И трите опита бяха сполучливи и след 10 м. игра резултата бе 26:20 за домакините от София.

В началото на втория период нещата се развиваха в другата посока. Гостите от Пазарджик натиснаха здраво защитата си и така излязоха напред в резултата. Прекъсването, което взе Янко Янчев бе да организира по – дисциплинирана игра на неговия отбор. Няколко добри стрелби на Кирил Райков доведе до аванс на Хебър в полувремето с, което се отеглиха при резултат 37:42 за гостите от Пазарджик.

След почивката от 15 м. темпото на игра бе много динамично. В първите минути Хебър започна по – организирано и добрите стрелби на Станислав Славейков увеличиха преднината на 8 точки при прекъсване за Политехника. След това обаче нещата започнаха отново да се развиват в другата посока за Политехника. Бързи постепени атаки на Йордан Кирилов и Ивайло Константинов увеличиха преднината от 3 точки за Политехниците преди финалните 10 м. от срещата.

И така, в началото на последната четвърт нещата започнаха доста равностойно. Първите минути Хебър имаха шанс с отворени стрелби да намалят аванса на домакините на само 1. При прекъсването, което взе Веселин Веселинов нещата се развиваха благополучно – добри бързи атаки на Стоян Петков накараха Политехника да вземат последно прекъсване. Накрая Хебър бяха по – организирани в защита и вкараха добри стрелби и заслужиха победата. В следващия двубой на 1 април Политехника се изправя срещу Спортист Своге.

Най – резултатен за Хебър по 17 точки за Кирил Райков и Стоян Петков. Станислав Славейков добави 16 точки и 6 борби.

За Политехника силен двубой изигра Ивайло Константинов 22 точки  и 8 борби коефицент на ефективност 26. Пореден дабъл – дабъл за Стефан Георгиев 14 точки и 10 борби.