Отборът на Политехника Б се завърна към победите след успех над младия състав на Йънг Бойс с резултат 69:56 в среща от 24 кръг на редовния сезон на ББЛ Б група мъже. След лошия мач и загубата от Миньор Перник баскетболистите на Янко Янчев се завърнаха към победите.  Така те записаха 16-а победа от началото на редовния сезон и държат първото място с мач повече от втория Титан Пропъртис.

Срещата започна по най – добрия начин за Политехниците. В първите минути няколко добри стрелби доведоха до серия от 6:0 за символичните домакини. След това нещата се развиваха кош след кош. Първото прекъсване дойде за Йънг Бойс при резултат 11:1 за Политехника след, като Йордан Кирилов успя чрез стрелби за 2 т. да увеличи преднината на 10 т. за своя отбор.

В началото на втория период възпитаниците на Иван Павлов започнаха по – дисциплинирано като,след добри отворени стрелби на Веселин Трайков разликата се смъкна на 3 т. Янко Янчев взе прекъсване и накара своите момчета да бъдат малко по – организирани и да започнат да пазят. Преди финалните минути от втората четвърт не се случи нищо по – интересно и двата отбора се отеглиха на почивка при резултат 37:30 за Политехника.

Началото на второто полувреме започна силно за символичните домакини от София. Няколко добри постепени атаки в подкошието на Апостол Щерев увеличиха преднината на Политехниците на 13 т. След нея темпото на игра се развии кош след кош и по – този начин резултата набъбна на 62:39 преди финалните 10 м. от срещата.

В последната четвърт от мача започна много силно за Йънг Бойс момчетата на Иван Павлов успяха чрез няколко добри постепени атаки на Иван Илиев да смъкнат аванса на 9 т. преди помощник треньора на Политехника Михаил Игнатов да вземе прекъсване. След нея нещата започнаха да се развиват благополучно за Политехниците, и така те записаха 16 победа от началото на редовния сезон.

 

Най – резултатен за Политехника Йордан Кирилов 20 точки, 5 борби и 6 асистенции. Апостол Щерев завърши с 16 точки. Орлин Атанасов добави 12 точки и 9 борби.

За Йънг Бойс най – резултатен беше Веселин Трайков 21 точки. Иван Илиев завърши с 14 точки и 9 борби. Дабъл – дабъл за Иван Неделчев 13 точки и 11 борби.