Отборът на Политехника записа изключителна важна победа по пътя към плейофите, след като победи Фаб Файф с резултат 83:80 в среща от 21 кръг на редовния сезон на ББЛ А група мъже. В последната атака за редовното време Апостол Щерев донесе така важната победа за Политехниците и те се нареждат на 8 място с победа повече от преследвачите Локомотив София и Енигма Фойерверк.

Срещата започна доста равностойно, като в първите няколко минути двата отбора си разменяха кош след кош. Възпитаниците на Янко Янчев започнаха постепенно да натрупват солиден аванс, който достигна 10 т след добрите изяви на гарда Йордан Кирилов, който продължава със силните си изяви и го демонстрира в пореден двубой. Треньорът на Фаб Файф Калоян Василев взе прекъсване, за да опита да материализира защитата на символичните домакини.

В началото на втория период играта бе доста динамична, като първоначално Политехника имаха контрол на дадени моменти от четвъртта. Благодарение на добрите изяви на Стефан Георгиев в подкошието, той успя да натрупа точки за тима си. След това за Фаб Файф Георги Кръстев успя чрез няколко добри бързи атаки да скъси леко аванса на Политехника, преди Янко Янчев да вземе прекъсване. След него не се случи нищо по-интересно и двата отбора се отеглиха на 15 м. почивка при резултат 40:33 за Политехника.

В началото на третата четвърт нещата се развиваха кош след кош, като в първите минути Фаб Файф успяха чрез няколко лесни постепени атаки на Камен Атанасов да скъсят аванса на Политехниците на 3 т. След това добрите изяви на Йордан Кирилов продължиха с кош за три точки, като беше и фаулиран и застана на наказателната линия за 1 опит. Разликата отново скочи на 9 т. за символичните домакини преди финалните 10 м. от срещата.

В нея Политехника започна доста по – мобилизирано, като в първите няколко минути Ивайло Константинов опита да пробие защитата на Фаб Файф, но беше спрян от Мартин Горунов. Фаб Файф успяха да направят една добра серия от 8 поредни точки, за да смъкнат аванса на символичните домакини на само 1. Във финалните минути от срещата нещата започнаха да стават много горещи. Гостите успяха да поведат с точка разлика, след като бяха изоставащи през почти целия период от мача. Накрая обаче след прекъсването, което взе Янко Янчев при последната атака от срещата, Политехника успя да вкара една страхотна тройка на Апостол Щерев и това им донесе 8 победа от началото на редовния сезон и са едни гърди напред към плейофите.

За Политехника пореден силен мач за Йордан Кирилов – дабъл-дабъл 31, точки 11 борби. Коефицент за ефективност 34. Никола Жеков отбеляза 12 точки и 5 борби. Стефан Георгиев добави 11 точки.

За Фаб Файф Георги Кръстев отбеляза 23 точки и 5 борби. Мартин Горунов добави 21 точки и 9 борби. Камен Атанасов завърши с 13 точки и 6 борби и 4 асистенции.