Отборът на Политехника Б спечели много важна победа срещу тима на НСА с резултат 69:58 в среща от 26 кръг на редовния сезон на ББЛ Б група. С тази победа възпитаниците на Янко Янчев почти сигурно си гарантираха по-добра позиция, в която техен противник в плейофите ще бъде тим с по-ниско класиране.

Срещата започна равностойно, като първите няколко минути темпото на игра бе доста динамично. Първата по-сериозна разлика дойде за Политехниците, които успяха чрез няколко добри постепенни атаки на Никола Жеков да качат аванса за своя тим на 5 т. След нея треньорът на НСА Явор Аспарухов взе прекъсване, за да опита да вкара малко енергия за своя тим.

 Началото на втория период започна доста по-добре за НСА. Символичните домакини в тази среща успяха да материализират защитата на Политехника. Няколко добри постепенни атаки на Тодор Колев доведе до аванс от 6 т. за НСА. Преди финалните минути от втората четвърт Лъчезар Везирски успя добре да пробие защитата на символичните домакини и завърши с пас на Никола Жеков и отбеляза кош. И по този начин двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 29:31 за Политехника.

 Третият период започна със серия от 6:0 за Политехниците, след добри стрелби от тройката. Постепенно играта се разви кош след кош. Няколко страхотни изяви на капитана Орлин Атанасов доведоха до солиден аванс от 8 т. за символичните гости. Добрите изяви на играчите на Янко Янчев продължиха, преди финалните 10 м. от срещата.

В тях Политехника продължи с добрите си изяви. Много добри организирани атаки на Лъчезар Везирски доведоха до преднина от 12 точки за Политехниците. Явор Аспарухов взе прекъсване, за да опита с нещо да накара своя тим да заиграе по-добре. Ерик Кирилов от НСА успя да пробие защитата на Политехника и да отбележи няколко хубави стрелби. В края на срещата Никола Жеков получи доста неприятна контузия, която може би ще го извади извън строя до края на сезона. В края на мача не се случи нищо по-интересно и Политехника Б крачи уверено към 1 място, след края на редовния сезон. До края им остава само един двубой-на 28 април се изправят срещу ВИС. Срещата е от 21:30 ч. В зала Триадица.

За Политехника Б Никола Жеков отбеляза 17 точки и 9 борби. Орлин Атанасов добави 16 точки, и 7 борби и 3 асистенции.

За НСА Ерик Кирилов отбеляза 13 точки и 6 борби. Тодор Колев добави 12 точки. Мартин Христов завърши с 8 точки и 11 борби.