Отборът на Политехника допусна поражение срещу тима на Спортист Своге с резултат 82:94 в отложена среща от 20 кръг на редовния сезон на ББЛ А група мъже. С тази загуба баскетболистите на Янко Янчев остават на 8 място даващо право на участие в плейофите, като след тях са преследващите ги Локомотив София и Енигма Фойерверк. Последните им две срещи от редовния сезон са именно с тези два отбора така, че ни очакват зрелещни битки.

Срещата започна доста силно за възпитаниците на Емил Горанов. Бързи две тройки за опитните Симеон Ценов и Иван Ценов доведоха до серия от 6:0 за тима от Своге. След нея постепенно темпото на игра започна да се развива кош след кош. Политехника успя да натрупа няколко хубави стрелби на Ивайло Константинов, който успя да лимитира защитата на символичните домакини в тази среща. Резултата след първата четвърт беше 21:21.

Началото на втория период започна равностойно, като двата отбора си разменяха кош след кош. При прекъсването, което взе Емил Горанов той накара свойте играчи да пробият защитата на Политехниците, което им се получи след добри стрелби на Джими Хънт.Политехника успя към края на втората четвърт да намали малко аванса на Спортист Своге след добри стрелби на Стефан Георгиев. И двата отбора се отеглиха на 15 м. при резултат 38:37 за Спортист Своге.

Третата четвърт започна много силно за символичните домакини от Своге -серия от 7:0 доведе до разлика от 9 т. след добри бързи пробиви на Петър Загоров. Прекъсването, което взе Янко Янчев, бе за да организира по-добра защита за своя тим. Добри пробиви на Лъчезар Везирски намалиха малко аванса на Спортист Своге на 7 т. преди финалните 10 м. от срещата.

Началото на последната четвърт започна по вкуса за Спортист Своге. След иключителни пробиви на Иван Ценов, той успя да вкара бързи няколко стрелби и аванса на Спорист набъбна на 12 т. Играта на Политехника не бе на нужното ниво за разлика от предния мач със Фаб Файф. До края на срещата няколко хубави стрелби на Джими Хънт успяха да лимитира защитата на Политехника. До края на срещата не се случи нищо по-инетересно. И след тази среща Политехника продължава борбата за 8 място даващо право на участие за плейофите. В следващия ключов двубой тимът на Янко Янчев се изправя срещу Локомотив София. Срещата ще се проведе на 20 април от 21:30 ч. в зала Триадица.

Най-резултатен за Спортист Своге с по 23 точки са Иван Ценов и Петър Загоров. Симеон Ценов завърши с 19 точки и 8 борби.

За Политехника силен двубой изигра Ивайло Константинов 23 точки, и 4 борби и 7 асистенции. Стефан Георгиев добави 16 точки и 6 борби. Орлин Атасанов завърши с 12 точки и 5 борби.