Отборът на Политехника постигна закономерна победа срещу Локомотив София с резултат 105:94 в среща от 22 кръг на редовния сезон на ББЛ А -група мъже. С тази победа баскетболистите на Янко Янчев си гарантираха участие в плейофите -кръг преди края на редовния сезон. Техен опонент в плейофите ще бъде Миньор Перник.

Тази среща ще бъде  страхотен двубой,  който има желание нека заповяда да наблюдава качествен баскетбол.

 Двубоят между Политехника и Локомотив София започна равностойно, като в първите няколко минути темпото на игра се развиваше кош след кош. Постепенно Политехника започнаха уверено да трупат аванс от 9 т. след много добри постепенни атаки на Йордан Кирилов. Първото прекъсване, което взе треньора на железничарите Васил Туев бе, за да накара своите играчи да започнат по – организирана защита. Политехниците успяха да отбележат няколко тройки на Ивайло Константинов, с което разликата скочи на 10 т. след първата четвърт.

В началото на втория период темпото на игра бе много динамично. Бърза серия от 7:0 за Политехниците отново принуди треньора на Локомотив да вземе прекъсване. След нея играта продължи   да се развива кош след кош. Добри пробиви в подкошието на Стефан Георгиев увеличиха преднината на символичните гости от София на 15 т. Преди края на втората четвърт железничарите успяха да намалят леко аванса на Политехника след бързи пробиви на Иван Павлов и Георги Цеков.  Така намалиха преднината на 12 т. за Политехниците. С това двата отбора се отеглиха на 15 м. почивка при резултат 56:44 за Политехника.

Началото на третата четвърт започна с няколко интересни ситуации. Първо баскетболистите на Янко Янчев имаха контрол над двубоя, след страхотни изяви на Ивайло Константинов, който лимитира защитата на Локомотив и отбеляза няколко хубави стрелби. Георги Кучков успя чрез няколко далечни стрелби да намали аванса на Политехниците на 10 т. като тук аванса на гостите достигна в един момент до 20 т.

В началото на последната четвърт храбрите момчета на Локомотив София не се отказаха в нито един момент. Те започнаха след няколко хубави постепенни атаки на Георги Кучков, който успя да пробие през защитата на Политехника и накара Янко Янчев да вземе прекъсване. След нея играта на Политехника се получи много добре. С няколко хубави далечни шута на Йордан Кирилов, той успя да качи отново преднината на своя тим на 11 т. Накрая на двубоя не се случи нищо по – интересно и с тази победа Политехника си осигури участието в плейофите след, като записа  деветапобеда от началото на редовния сезон.  Благодарение на резултата  от последния си двубой за кампанията играчите на Янко Янчев ще се изправят срещу Енигма Фойерверк на 27 април от 21:30 ч. в зала Триадица.

За Политехника трипъл-дабъл записа Ивайло Константинов – 25 точки и 12 борби и 14 асистенции коефицент за ефективност 48. Стефан Георгиев добави дабъл-дабъл 24 точки и 17 борби. Йордан Кирилов завърши с 23 точки.

За Локомотив София Иван Павлов завърши с 27 точки и 6 борби. Георги Кучков и Георги Цеков добавиха по 24 точки.