Отборът на Политехника приключи с победа участието си в редовният сезон на ББЛ А група мъже, след като се наложи над Енигма Фойерверк с резултат 92:88. С тази победа възпитаниците на Янко Янчев завършват на 8 – мо място в класирането с баланс от 10 победи и 12 загуби. В плейофите техен съперник ще бъде Миньор Перник. Срещата предстои да бъде уточнена.

Началото на срещата бе доста равностойна. В първите няколко минути темпото на игра се разви кош след кош. Политехника след много добри стрелби на Ивайло Константинов натрупаха солиден аванс от 6 точки. Възпитаниците на Георги Давидов се опитаха да спрат добрите изяви в подкошието на Стефан Георгиев, но и така не успяха. В края на първите 10 минути резултата бе 23:21.

 Втората четвърт започна ударно за Политехниците с една бърза тройка на Найден Найденов. Веднага Васил Попов от Енигма показа много добри изяви, като успя да пробие защитата на символичните гости. Така разликата падна само на 1 точка за Политехника. Момчетата на Янко Янчев изиграха страхотни финални 3 минути от четвърта и няколко добри бързи пробива на Йордан Кирилов доведоха до аванс от 9 точки при резултат 49:40 за Политехника  на полувремето.

Третата четвърт започна доста равностойно, като в първите няколко минути темпото на игра се разви кош след кош. Политехника успя да натрупа двуцифрен аванс от 13 точки. Това накара Георги Давидов да направи, прекъсване, за да мотивира отбора си да играят по – организирано в нападение. Към края на четвърта хубави стрелби на Виктор Германов за Енигма успя да намали на 10 точки. аванса на Политехника преди финалните 10 м. от срещата.

Последната четвърт започна обещаващо за Енигма. Бързи пробиви на Любомир Орешаров смъкнаха преднината на Политехниците на 5 т. Въпреки това добрите изяви на Стефан Георгиев продължиха. Той направи няколко точни стрелби и така разликата отново скочи и стана двуцифрена. Политехника натрупа 10 точки преднина. Треньорът на Енигма трябваше отново да прекъсне за 4 минути малко преди края на мача. Страхотни финалните минути за Енигма. Бързи пробиви, които лимитираха защитата на Политехника. След бързите пробиви на Виктор Германов разликата се смъкна на 5 точки. Треньорът Георги Давидов взе последното си прекъсване и това бе положителен ефект. Открадната топка от Благой Стоицов и той подаде на Любомир Орешаров, който отбеляза две точки. Но въпреки финалният щурм Енигма загуби от Политехника с резултат 92:88.

Дабъл-дабъл за Стефан Георгиев 23 точки и 13 борби. Ивайло Константинов също добави дабъл-дабъл 18 точки и 13 асистенции. Йордан Кирилов и Найден Найденов добавиха по 15 точки.

За Енигма Фойерверк Васил Попов завърши с 25 точки (7 тройки). Виктор Германов добави дабъл – дабъл 23 точки и 11 борби. Любомир Орешаров се отчете с 16 точки и 7 борби.