Отборът на Политехника Б допусна неприятна загуба от ВИС с резултат 65:77 в последната си среща от редовният сезон на ББЛ Б група. С това поражение баскетболистите на Янко Янчев завършват на 3 – то място в класирането. Първият кръг на плейофите Политехника Б ще се изправи срещу Спортни Таланти, като срещата предстои да бъде уточнена.

Първите минути от срещата бе доста динамична. В началото ВИС започнаха да контролират темпото на игра. Няколко сходни бързи атаки на Иван Ненчев доведоха до преднина от 5 точки за символичните гости. Прекъсването, което взе треньорът на Политехниците бе, за да начертае по-организирана защита в нападение. Йордан Кирилов успя много добре да отбележи няколко бързи пробива. И това доведе до преднина от 2 точки за Политехника Б 20:18 след края на първата четвърт.

Началото на втората четвърт започна равностойно. ВИС успяха да лимитират защитата на домакините.  Това им донесе преднина от 10 точки най-голямата от началото на срещата. Опитните гладиатори на Политехника Б не се отказаха в нито един момент. Капитанът Орлин Атанасов с няколко добри пробива успя да отбележи хубави стрелби и смъкна аванса на ВИС на 4 точки. Резултатът след края на втората четвърт бе 37:41 за ВИС.

Третата четвърт започна доста равностойно, като в първите няколко минути темпото на игра се разви кош след кош. Манол Миланов за ВИС успя много добре да пробие защитата на Политехника Б. Разликата отново скочи на 10 точки. Янко Янчев се опита да даде указания на свойте играчи как да спрат бързите пробиви на въпитаниците на Младен Димитров. Добри изяви в подкошието на Стефан Млъзев успя да намали преднината от 3 точки за ВИС преди финалните 10 минути от срещата.

В нея играчите на ВИС започнаха ударно. Няколко страхотни тройки на Траян Димитров увеличиха преднината на цели 12 точки за възпитаниците на Младен Димитров. Политехника Б не успяха да покажат това, което през целия редовен сезон в Б група показаха. Борбеност, желание за игра,  старание и закономерно загубиха последната си среща с резултат 65:77.

Най – резултатен за ВИС дабъл-дабъл за Манол Миланов 18 точки и 12 борби. Траян Димитров завърши с 16 точки и 3 борби. Мартин Саров добави 11 точки.

За Политехника Б Йордан Кирилов завърши с 23 точки и 8 борби и 8 асистенции. Орлин Атанасов и Стефан Млъзев добавиха по 11 точки.