Отборът на Политехника Б допусна поражение в първият им двубой от плейофите срещу Спортни Таланти с резултат 73:83. Талантите повеждат с 1:0 победи в серията и при нов успех ще се класират на полуфинал. Ако Политехника Б иска да продължи участието си в плейофите трябва много сериозно да се замислят, как да оправят защитата и да коригират нападението.

Срещата започна добре за възпитаниците на Янко Янчев. Няколко добри постепенни атаки на Апостол Щерев успя да пробие през опеката на Майкъл Харт и да вкара лесни стрелби. Първото прекъсване за Спортни Таланти дойде при аванс от 8:3 за Политехника Б. След това нещата започнаха да се развиват кош след кош. Много добри пробиви направи Васил Христов за Талантите и  успя да отбележи няколко хубави стрелби. В края на първата четвърт резултата бе 20:18 за Спортни Таланти.

Началото на вторият период започна вихрено за Спортни Таланти. Хубави пробиви в подкошието на Васил Христов и Красимир Димитров увеличиха преднината на 8 точки за символичните домакини в тази среща. Политехника Б отговори с няколко красиви пробива на Йордан Кирилов и разликата падна  само 2 точки за Талантите. Красиво първо полувреме с, което двата отбора се отеглиха при резултат 37:38 за Спортни Таланти.

Третата четвърт започна равностойно. Хубава тройка на Дамян Диков, който остави без покрит човек състезател на Политехника Б. Разликата скочи на 11 точки за Талантите и това принуди Янко Янчев да вземе прекъсване. Въпреки това играта в защита на Политехника Б не се получи. Васил Христов отбеляза нови 2 тройки, преди финалните 10 минути от срещата.Така резултата  стана 59:69 за Спортни Таланти.

Последната четвърт от двубоя започна равностойно, като двата отбора успяха да отбележат няколко хубави стрелби. Капитанът на Политехника Б Орлин Атанасов успя да отбележи ключови стрелби, за да смъкне аванса за Талантите на 5 точки. Въпреки това във важните моменти от двубоя опитът на Спортни Таланти успя, след ключови стрелби на Майкъл Харт и Димитър Търпанов. Спортни Таланти повеждат с 1:0 победи.Мач номер 2 от серията, ще се проведе на 12 май от 20:00 ч. в зала Триадица. Всички фенове на Баскетбола сте добре дошли.Входът е свободен.

За Спортни Таланти феноменален двубой изигра Васил Христов 32 точки (7 тройки). Майкъл Харт с дабъл-дабъл 14 точки и 10 борби.

За Политехника Б Апостол Щерев отбеляза 22 точки. Орлин Атанасов и Йордан Кирилов с дабъл –дабъл. 16 точки и 10 борби. 21 точки и 10 борби.