Отборът на Политехника започна със загуба плейофната си серия срещу Миньор Перник с резултат 76:95. Така възпитаниците на Георги Младенов повеждат с 1:0 победи в серията и се нуждаят, от още една победа, за да се класират за полуфиналите в Българска Баскетболна Лига.

Срещата започна вихрено за Миньор.С една бърза серия от 5:0 за канарчетата.  Георги Бързаков с няколко страхотни стрелби ,с което лимитира защитата на Политехниците.Треньор  в тази среща за символичните гости от София бе Орлин Атанасов. Политехника постепенно успя да отговори на бързите пробиви на канарчетата с хубави стрелби на Йордан Кирилов. Темпото на игра бе много динамично. С няколко стрелби на Христо Гатев за Миньор увеличиха преднината на 9 точки. След първата четвърт резултата бе 27:18 за отбора на Георги Младенов.

В началото на вторият период нещата започнаха добре за Миньор. Няколко хубави стрелби на Георги Дамянов увелчиха преднината на цели 14 точки за символичните домакини в тази среща. Това принуди играещият треньор Орлин Атанасов да вземе прекъсване, за да надъха отбора си.  Политехника успя да отговори на темпото с хубави бързи атаки на Найден Найденов. Резултатът обаче остана твърде висок за Миньор.  След края на втората четвърт двата отбора се оттеглиха за 15 минутна почивка, при резултат 51:32 за Миньор Перник.

Третата четвърт започна изключително силно за Политехника със серия от 9:0. Страхотна стрелба от тройката на Лъчезар Везирски принуди Георги Младенов да вземе прекъсване. Въпреки силното начало за Политехника Миньор успя бързо да се съвземе. Страхотни стрелби от тройката на Георги Дамянов увеличи преднината на цели 16 точки за своя тим. Играта, стана доста динамична, преди финалните 10 минути от мача.Така резултатът стана 73:57 за Миньор Перник.

В нея Найден Найденов успя да отбележи хубава тройка,но бе фаулиран и застана на линията за 1 опит. Той беше точен и аванса за Миньор се смъкна на 10 точки. Опитният стрелец за Миньор Георги Бързаков успя да отбележи хубави стрелби, за да качи аванса за своя тим на 15 точки. Политехника се опитаха да се върнат в двубоя, но  така и не успяха да намерят верният път към коша. Миньор Перник спечели мача с резултат 95:76 и поведоха с 1:0 победи. Мач №2 от серията ще се проведе на 17 май от 20:00 ч. в зала Триадица. Всички фенове на баскетбола сте добре дошли входът е свободен.

За Миньор Перник силен двубой изигра Георги Бързаков 33 точки и 5 борби. КПД 38. Георги Дамянов също изигра страхотен двубой 30 точки КПД 27.

За Политехника Йордан Кирилов отбеляза 21 точки, и 5 борби. Найден Найденов и Стефан Георгиев се отчетоха, с по 12 точки.