Отборът на Политехника загуби втората си среща от Миньор Перник с резултат 71:91 и така приключи участието си, през сезон 2021/2022 в ББЛ. За възпитаниците на Янко Янчев предстоят няколко седмици почивка и подготовка за новият сезон 2022/2023 в Българска Баскетболна Лига.

Срещата започна доста оспорвано, като в първите няколко минути темпото на игра се развиваше кош след кош. Добри бързи пробиви на Ивайло Константинов вдигна лек аванс от 4 точки за Политехника, което накара Георги Младенов да вземе прекъсване за Миньор Перник. След прекъсването Миньор започнаха да играят по-оранизирано. Хубава тройка на Георги Бързаков намали аванса на Политехниците с 1 точка. Преди краят на първата четвърт символичните гости от Перник много добре лимитираха защитата на Политехника. С хубава стрелба  Христо Гатев качи преднината от 3 точки за Миньор Перник, след първата четвърт резултата бе 16:19.

Вторият период започна доста динамично. В първите минути Миньор владеше контрола на мача, след много добри постепенни атаки на Георги Дамянов разликата скочи на 9 точки за тима от Перник. Прекъсването, което взе Янко Янчев беше, за да накара своите играчи да подобрат играта си в защита. И така  се получиха  много добри пробиви в подкошието на Стефан Георгиев. Той намали пасива  само с  3 точки за Миньор Перник. Преди краят на втората четвърт двата отбора демонстрираха страхотен баскетбол. Първо Йордан Кирилов за Политехника отбеляза хубави стрелби. След това във финалните минути Георги Бързаков демонстрира класата си и отбеляза ключови стрелби, за да вдигне аванса на Миньор на 5 точки. Двата отбора се отеглиха на 15 м. почивка при резултат 40:45 за Миньор Перник.

Ключът от мача дойде в третата четвърт, когато Миньор започна вихренно със серия от 9:2. Много добри бързи пробиви в подкошието на Милен Дудев увеличи преднината за Миньор на цели 12 точки. Това накара Янко Янчев да направи ротация в състава, като пусна Найден Найденов и Даниел Христов. Въпреки това темпото на игра остана същото и резултатът, преди финалните 10 минути беше 46:63 за тима от Перник.

В него Миньор Перник владееше инициативата в мача. Много добри пробиви в подкошието на Георги Бързаков вдигна разликата на 20 точки. Политехника се опита да скъси изоставането си от мача с хубави стрелби на Найден Найденов. Той успя леко да намали авнса на тима от Перник. Въпреки това срещата до край не предложи нищо по-интересно и така Миньор Перник елиминира Политехника, като наделя с 2:0 победи. На полуфиналите тима на Георги Младенов ще се изправи срещу победителя от двойката Хебър Фаб Файф.

За Миньор Перник най-резултатен Георги Бързаков 30 точки. КПД 28. Георги Дамянов добави 15 точки. Кристиян Ставрев и Милен Дудев добавиха по 12 точки.

За Политехника Стефан Георгиев се отчете с дабъл-дабъл 13 точки и 10 борби. Ивайло Константинов реализира 13 точки. Йордан Кирилов добави 10 точки и 9 борби.