Отборът на Политехника Б стартира със загуба новия сезон в ББЛ Б група мъже. Като загуби от ТНС с резултат 54:69. В състав от 7 души възпитаниците на новият треньор Ивайло Константинов зпочнаха мудно двубоя и така не намериха решение, как да спечелят. Въпреки поражението Политехниците могат да се похвалят с добра  игра в подкошието и в защита.

Срещата започна доста равностойно. В първите няколко минути темпото на игра беше добро, като двата отбора си разменяха кош след кош. Първата по-сериозна разлика дойде, когато Ивайло Стоянов за ТНС успя много добре да пробие през защитата на Политехниците.  Така увеличи преднината на своя отбор на 8 точки. Политехника също отговори с няколко хубави стрелби на Антони Стамболийски, но разликата остана непроменена. След първата четвърт резултата беше 14:23 за ТНС.

Втората четвърт започна доста по-добре за Политехника. Никола Савчев успя много добре да пробие пре защитата на ТНС. Така намали пасива на само 4 точки за символичните гости. След това обаче нещата бързо се развиха в друга  посока.   Калоян Велинов за ТНС успя бързо да увеличи преднината на своя тим на 8 точки, но въпреки това Политехника стопиха разликата само на 2 точки. Двата отбора се отеглиха на почивка при резултат 35:37 за ТНС.

Второто полувреме тръгна доста равностойно, като двата отбора си разменяха кош след кош. Апостол Щерев за Политехника успя да вкара няколко хубави стрелби и разликата падна   само на 1 точка. Ивайло Стоянов от ТНС реализира няколко далечни шута. След 30 минути игра резултата стана 46:53 за ТНС.

Последната четвърт започна динамично. Агресивната защита на ТНС успя да материализира нападението на Политехника. Хубави пробиви на Томас Велев накара Ивайло Константинов да вземе прекъсване.   Политехника така и не намери решение как да спечелят мача.  По този начин ТНС записаха първа победа през редовния сезон, след като се наложиха с резултат 54:69.

Най – резултатен за ТНС Ивайло Стоянов с 21 точки и 3 борби. Калоян Велинов отбеляза 18 точки и 9 борби,а Тома Велев добави 12 точки.

За Политехника Б най – резултатен беше Никола Савчев с 18 точки и 9 борби. Дабъл – дабъл за Апостол Щерев – 12 точки и 11 борби. Дабъл – дабъл и за Антони Стамболийски – 10 точки и 13 борби.