Отборът на Политехника Б допусна загуба от Спортни Таланти с резултат 57:102 в среща от 2 кръг на ББЛ Б група. Възпитаниците на Ивайло Константинов не демонстрираха желание за победа и затова се получи тази огромна разлика. Така Спортни Таланти се изкачиха на първо място с 2 победи от 2 мача.

Срещата започна вихрено за отбора на Дамян Диков.Със серия от няколко успешни коша резултата стана 14:0. В сравнително ранен етап от мача Политехника се опита да скъси аванса на Талантите, но и така не намериха решение.С хубавите стрелби, които Никола Савчев отбеляза за своя тим не донесаха желания успех. След 10 минути игра резултата бе 22:10 за Спортни Таланти.

В началото на втората четвърт играчите на Дамян Диков продължиха да налагат високо темпо на игра.С няколко хубави далечни шута на Васил Христов и на капитана Димитър Търпанов увеличиха преднината на цели 20 точки за Талантите. Антони Стамболийски, въпреки  добрата си игра в подкошието,не успя да стопи преднината за Спортни Таланти. След 20 минутна игра тя стана 53:19.

Единствената хубава четвърт за Политехниците беше в третия период. В него играчите на Ивайло Константинов демонстриха по-добра стрелба. Йордан Георгиев успя чрез няколко шута от средно растояние да намали леко аванса на символичните домакини от София. Бързо обаче Георги Чакъров увеличи преднината за Талантите на 30 точки, преди финалните 10 минути от срещата.

В него символичните домакини направиха отново серия от кошове. Васил Христов успя да материализира защитата на Политехниците. Той отбеляза хубави стрелби. До края на двубоя не се случи нищо по-интересно. С тази победа Спортни Таланти се изкачват на 1 място във временното класиране. Политехника продължава да търси първата си победа в Б група мъже.

Най-резултатен за Спортни Таланти с дабъл-дабъл е Георги Чакъров 22 точки и 11 борби. Васил Христов завърши с 19 точки и 4 борби. Димитър Търпанов добави 18 точки.

Най-резултатен за Политехника е Никола Савчев с 18 точки. Антони Стамболийски завърши с 15 точки и 7 борби. Йордан Георгиев добави 14 точки.