Отборът на Политехника продължава да ниже победа след победа, като надигра Енигма Фойeверк с резултат 71:53. Баскетболистите на Ивайло Константинов доминираха през по-голямата част от срещата. Те съвсем заслужено се поздравиха с трета победа от началото на сезона. В следващият двубой се изправят срещу Спортист Своге.

Срещата започна равностойно. В първите няколко минути темпото на игра се разви кош след кош. Политехника първи успяха да увеличат своята преднина на 7 точки след чудесни стрелби на Иван Николов. Възпитаниците на Кирил Райков се опитаха да намалят пасива, като успяха да го сторят със стрелби на Виктор Германов. След първата четвърт резултата беше 19:16 за Политехника.

Началото на вторият период играта стана агресивна. Политехниците успяха, чрез своето нападение да отбележат хубави стрелби на Омар Ел Аюби. Така разликата скочи на 10 точки. Това принуди играещият треньор на Енигма да вземе прекъсване. До края на първото полувреме символичните гости продължиха да налагат високо темпо на игра въпреки пропуските на Радослав Колев. След 20 минути резултата стана 38:28 за Политехника.

Третата четвърт започна добре за Енигма Фойеверк. Кирил Райков успя да пробие през защитата на Ивайло Константинов. Разликата падна само с 5 точки. Политехника взеха прекъсване, за да начертаят хубава защита. Стефан Георгиев успя да отбележи няколко хубави стрелби в подкошието, с което върна разликата на 12 точки преди финалните 10 минути от срещата.

Последната четвърт започна по най-добрия начин за Политехника. Ивайло Константинов успя да отбележи тройка и вдигна разликата на 15 точки за своя тим. Енигма се опитаха чрез Любомир Орешаров да се върнат в мача, но стрелбите на играча така и не намираха целта. До края на двубоя Политехника успя да удържи преднината си. Поздравиха се с трета победа от началото на сезона.

Най-резултатен за Политехника с по 19 точки Омар-Ел Аюби и Иван Николов. Йордан Георгиев завърши с 10 точки.

За Енигма Фойеверк дабъл-дабъл за Виктор Германов 17 точки и 13 борби. Кирил Райков завърши с 13 точки и 8 борби. Иво Славчев добави 10 точки.