Отборът на Политехника претърпя първа загуба през новият  сезон, след като отстъпи на Спортист Своге с резултат 81:86. В среща от 4 кръг на ББЛ А група мъже. Срещата премина през множество обрати интрига до последния дъх, но в крайна сметка тимът от Своге успя да спечели двубоя. Възпитаниците на  Емил Горанов нанесоха първа загуба за Политехника и по-този начин се изкачиха на 2 място във временното класиране.

Срещата започна по най-добрия начин за момчетата на Ивайло Константинов. В първите минути Политехника доминираше в подкошието, след чудесни стрелби на Иван Николов. Веднага след това Омар Ел Аюби успя много добре да лимитира защитата на Спортист Своге и вдигна разликата на 5 точки за своя тим. Символичните гости успяха да отговорят с чудесна стрелба от Дамян Стоянов. Политехниците успяха да удържат преднината си и след първата четвърт резултата беше 21:17.

Втората четвърт започна равностойно. В първите минути Спортист Своге започнаха леко да се откъсват с преднина от 2 точки.С много бързи пробиви на Петър Загоров увеличи предината за Спортист на 4 точки. Това принуди Ивайло Константинов да вземе прекъсване. Политехника успя мигновено да отговори с пробиви на Стефан Георгиев в подкошието. В края на втората четвърт резултата стана 41:39 за Политехника.

Третият период започна силно за Спортист Своге. Иван Ценов успя много добре да пробие през опеката на Иван Николов и отбеляза кош. Разликата се вдигна на 10 точки – най-голямата преднина за Своге. Васил Голов отговори с мигновена тройка за Политехника. До края на третият период с кош на Омар Ел Аюби Политехника намали пасива и се отегли при резултат 56:59.

Последната четвърт започна агресивно за Политехниците. Страхотни стрелби на Васил Голов намали разликата  само с 1 точка за Спортист Своге. Веднага обаче Джими Хънт отговори по най-добрия начин със стрелба. Американеца бе точен. Няколко агресивни пробива на Иван Павлов успяха да вдигнат  преднината за своя тим на 4 точки. Политехника успя да скъси изоставането. Спортист Своге моментално отговори с чудесни пробиви на Дамян Стоянов. По този начин Спортист Своге спечели този вълнуващ сблъсък и се изкачи на 2 място във временното класиране.

Най-резултатен за Спортист Своге дабъл-дабъл за Дамян Стоянов 17 точки и 10 борби. Иван Павлов добави 16 точки. Петър Загоров се отчете с 12 точки и 5 борби.

Най-резултатен за Политехника дабъл-дабъл за Омар Ел Аюби 22 точки и 11 борби. Дабъл-дабъл и за Стефан Георгиев 17 точки и 11 борби. Иван Николов добави 10 точки.