Отборът на Политехника Б записа първа победа през настоящия сезон 2022/2023, след като се наложи срещу Енигма Фойерверк с резултат 78:51. Играчите водени от Ивайло Константинов направиха повече от перфектен двубой, като не допуснаха отпускане с изключение на някои моменти от втората четвърт, когато Енигма дръпнаха с няколко точки преднина, но и така не успяха да достигат до победа.

 Двубоят започна повече от перфектно за Политехника Б. В първите минути чудесни стрелби на Апостол Щерев вдигнаха разликата на 10 точки в полза на символичните гости. Това принуди треньорът на Енигма Бояна Митрева да вземе прекъсване. Въпреки това нещата продължиха да се развиват добре за Политехника Б. С финални стрелби на Йордан Георгиев Политехниците се отеглиха с преднина от 9 точки 26:17.

Втората четвърт започна добре за Енигма Фойерверк. Любомир Орешаров успя много добре да пробие през защитата на Никола Савчев и вдигна разликата на 5 точки в полза на своя тим. Това принуди Ивайло Константинов да вземе прекъсване. Въпреки чудесните стрелби на Иван Николов преднината за Енигма остана 1 точка след втората четвърт. Двата отбора се оттеглиха при резултат 37:36 за Енигма Фойерверк.

Третата четвърт започна ударно за Политехника Б. Анатоли Стамболийски успя много добре да пробие в подкошието и отбеляза няколко хубави стрелби. Разликата се вдигна на 12 точки за Политехниците след нови хубави пробиви на Апостол Щерев. Така играчите на Ивайло Константинов влязоха в последната четвърт с преднина от 16 точки 59:43.

В нея Политехника Б започна динамично. Иван Николов успя да материализира защитата на Енигма и отбеляза бързи лесни стрелби. Енигма Фойерверк се опита да скъси разликата въпреки хубавите пробиви на Мартин Стаменов ,но така и не успяха. Политехника Б се поздрави с първа победа през настоящия сезон.

Най-резултатен за Политехника Б Йордан Георгиев 18 точки. Дабъл-дабъл за Апостол Щерев 16 точки и 11 борби. Анатоли Стамболийски завърши с 13 точки.

Най-резултатен за Енигма Фойерверк Христо Николов 26 точки и 9 борби.