Отборът на Политехника се завърна към победите, след като се наложи над младия тим на Спартак Сандански с резултат 90:79. Възпитаниците на Ивайло Константинов успяха да се наложат след здрава битка в подкошието. Ключът в успеха бе в овладяването на борбите – 43 повече от противника. Така след загубата от Спортист Своге Политехника записа 4 – а победа от началото на сезона. В следващия кръг столичния тим се изправя срещу ЦСКА на 8 ноември от 21:30 ч.

Срещата започна повече от добре за Политехника. Серия от 7:0 след хубави пробиви на Стефан Георгиев. Символичните гости успяха да подържат разликата, която стигна до 9 точки. Омар Ел Аюби проби през защитата на Иван Димитров и отбеляза чудесна стрелба. Резултата след първата четвърт бе 28:21 за Политехника.

Втората четвърт премина доста равностойно. Баскетболистите на Янко Янчев успяха да отговорят с няколко хубави стрелби на Александър Жилев, а разликата се смъкна на 4 точки за Политехниците. Това принуди помощник треньора Златан Атанасов да вземе прекъсване. След това нещата се развиха добре за Спартак. Христо Тодоров успя да отбележи бърза стрелба за края на четвъртта. Двата отбора се отеглиха на 15 минутна почивка при резултат 45:40 за Политехника.

Третата четвърт започна динамично. Ивайло Константинов успя да отговори с няколко бързи стрелби, а преднината на Политехника се повиши на 15 точки. Янко Янчев взе прекъсване, за да начертае по-добро нападение за своя тим. Владимир Маринов успя да пробие през защитата на Иван Николов със силни минути от четвърта. Преди финалните 10 минути от четвъртта резултата бе 71:61.

Последната четвърт започна агресивно. Иван Николов за Политехника успя да отговори с хубави стрелби за 3 точки. Преднината на столичани се повиши на 16 точки. Въпреки добрите пробиви на Христо Тодоров и чудесните му стрелби, Политехника успя да удържи преднината на 11 точки и по-този начин се поздрави с победа.

Най-резултатен за Политехника – Стефан Георгиев 30 точки и 9 борби, КПД 34. Дабъл-дабъл за Омар Ел Аюби 21 точки и 11 борби. Ивайло Константинов отбеляза 13 точки.

За Спартак Сандански най-резултатен бе Александър Жилев 24 точки и 7 борби. Иван Димитров отбеляза 13 точки. Владимир Маринов добави 12 точки.