ЦСКА постигна една от най – драматичните победи от началото на редовния сезон. Младите армейции с треньор Христо Ценов се наложиха срещу тима на Политехника с резултат 88:86. Политехника имаше огромен аванс от 18 точки. Преди заключителните 10 минути от срещата, когато ЦСКА по най – драматичния начин навакса пасива. Армейциите си заслужиха победата с воля и с голям армейски дух.

Срещата започна равностойно. Първите минути Политехника диктуваше темпото на игра, след хубави пробиви в подкошието на Стефан Георгиев резултата скочи на 8:3. Двата тима многократно си разменяха водачеството, като разликата така и не мина 10 точки, и след десет минути игра резултатът е равен – 24:24. 

Втората четвърт започна агресивно. Мартин Русев направи чудесен пробив срещу Омар Ел Аюби и армейциите поведоха с 4 точки. Възпитаниците на Ивайло Константинов отговориха добре. С чудесни бързи пробиви на Радослав Колев аванса на Политехника се повиши на 5 точки. С финален щурм на Омар Ел Аюби, който реализира хубави кошове, Политехника се отегли на 15 минутна почивка с резултат 47:39 в тяхна полза.

Третата четвърт стартира динамично. Страхотни пробиви на Александър Александров, който лимитира защитата срещу Ивайло Константинов намали пасива на 4 точки за Политехниците. Отговорът на Политехника не закъсня. Васил Голов успя да отбележи през опеката на Георги Цеков и разликата нарасна на 12 точки. До края на третата четвърт Политехника удържа преднината и влезе в последната четвърт с резултат 73:59.

Последната четвърт започна по най – добрия начин за ЦСКА. Александър Александров успя да пробие и подаде, към своя съотборник Мартин Русев. Играчът отбеляза чудесен кош. Разликата постепенно намаляваше, след невероятна серия от 16:2 за Армейциите. Ивайло Константинов се опита да надъха своите играчи да заиграят по – добре в заключителните минути. Нещата продължиха да не се развият добре за Политехника. Владимир Нанкински отбеляза тройка и намали пасива от 3 точки. ЦСКА поведе с 88:86 след тройка на Мартин Русев 23 секунди, преди края на мача. Политехника имаше няколко възможности да изравни. Също и да поведе, но и така не успя. По този начин баскетболистите на Ивайло Константинов претърпяха най – лошата си загуба от началото на сезона. В следващия сблъсък тимът се изправя срещу шампиона от миналия сезон Миньор Перник.

Най-резултатен за ЦСКА Мартин Русев 29 точки и 5 борби. Александър Александров отбеляза 23 точки и 9 борби. Владимир Нанкински добави 18 точки.

За Политехника дабъл-дабъл за Стефан Георгиев 26 точки и 16 борби. Дабъл-дабъл и за Омар Ел Аюби 19 точки и 14 борби. Иван Николов добави 14 точки.