Отборът на Политехника загуби втори пореден мач, след като отстъпи на шампиона от миналия сезон Миньор Перник с резултат 71:88. С тази победа Миньор продължава да е без загуба от началото на сезона, докато Политехника вече е с три поражения и по този начин се смъкнаха на 5 – о място във временното класиране.

Срещата започна силно за перничани. Кристиян Ставрев отбеляза чудесна стрелба за три точки. Георги Бързаков също имаше много силни минути и разликата постепено се вдигна на 7 точки. Баскетболистите на Ивайло Константинов имаха отворени стрелби с, които да смъкнат аванса на Миньор но пропуски на Стефан Георгиев не успяха да го стори. Финални стрелби на Боян Тенев вдигнаха, резултата след първата четвърт той бе 24:13 за Миньор Перник.

Втората четвърт започна равностойно, като двата отбора си разменяха кош след кош. Политехника имаха бърза серия от 5:0 след чудесни бързи пробиви на Ивайло Константинов и Йордан Георгиев. Тимът от Перник бързо реагираха на натиска и след стрелби на Мартин Мандалски разликата остана 5 точки за Миньор Перник. До края на втората четвърт нещата продължиха да се развиват в същото темпо. Точна стрелба за три точки на Георги Дамянов. Миньор Перник се оттегли на 15 минутна почивка с преднина от 11 точки 45:34 в тяхна полза.

Третата четвърт започна агресивно. Омар Ел Аюби успя много добре да пробие през защитата срещу Христо Гатев и отбеляза чудесен кош. Георги Дамянов отговори с бързи пробиви в подкошието и разликата отново бе 11 точки за Перничани. Политехника се опита да скъси разликата, преди финалните 10 минути от срещата, но опитите на Радослав Колев така и не успяха да го стори. Миньор Перник влезе в последната четвърт с преднина от 19 точки 69:50.

Последната четвърт стартира динамично. Георги Бързаков отговори по  най – добрия начин с чудесни стрелби. Авансът за Миньор Перник се повиши значително на 23 точки. Ивайло Константинов взе прекъсване, за да опита по – някакъв начин да надъха своите състезатели да заиграят по-добре. Хубави пробиви на Омар Ел Аюби, състезателя на Политехниците отговори с хубав кош. До края на двубоя Милен Дудев се разписа, след хубава стрелба. Миньор Перник удържа преднината си на 18 точки и по този начин записаха 7 победа от началото на редовния сезон. В следващия двубой Политехника се изправя срещу Фаб Файф.

Най – резултатен за Миньор Перник Боян Тенев 17 точки. По 16 точки добавиха Георги Бързаков и Георги Дамянов.

Най-резултатен за Политехника Омар Ел Аюби 22 точки и 5 борби. КПД 23. Дабъл-дабъл за Стефан Георгиев 12 точки и 10 борби. Ивайло Костантинов добави 10 точки и 9 борби.