Отборът на Политехника жени записаха първа загуба през настоящия сезон, след като отстъпиха срещу Лайънс с резултат 60:64. Двата тима изиграха страхотен двубой, като имаше почти всичко. Драмата беше до самия финал. В крайна сметка Лайънс изиграха хладнокръвни финални минути и по този начин нанесоха първа загуба на Политехника – жени.

Срещата стартира доста оспорвано. В първите няколко минути темпото на игра се развиваше кош след кош. Първата по – сериозна разлика дойде, когато Деляна Кадиева успя много добре да пробие през защитата срещу Габриела Славчева и резултата стана 11:6 за Политехничките. Отговорът на Лайънс не закъсня.С чудесна тройка на Емилия Янчева смъкна аванса на символичните домакини на 1 точка. Силни финални минути на Естер Мирчева, която отбеляза хубав кош на Лайънс и така поведоха в резултата. След първата четвърт резултата стигна 14:15.

Втората четвърт започна доста добре за Феникс – Политехника. Мария Делчева успя да отбележи чудесна стрелба. Същото го стори и Анна Славчева. Състезателката успя да лимитира защитата срещу Катрин Пачаразова и разликата скочи на 8 точки. Най-голямата разлика в полза Феникс – Политехника от началото на мача. Лайънс взеха прекъсване, за да опитат да спрат негативната серия. Те успяха да го сторят, след чудесни бързи пробиви на капитанката на тима Катрин Пачаразова, която изравни резултата 33:33. Мария Делчева отбеляза финална стрелба за своя тим и по този начин двата отбора се отеглиха на 15 минутна почивка при резултат 35:33 за Феникс – Политехника.

Третата четвърт стартира равностойно, като двата отбора си разменяха кош след кош. Естер Мирчева улесни работата си в подкошието с чудесен пробив и отбеляза кош и по този начин намали разликата на 1 точка за съперника. Гергана Козарева отговори с бърз кош и вдигна разликата на 3 точки за своя тим. Феникс – Политехника имаха силни минути в края на третата четвърт с чудесни кошове на Делияна Кадиева и Мария Делчева. Резултатът в края на тази четвърт стана 56:51.

Последната четвърт стартира силно за Лайънс.С бързи пробиви в подкошието на Ани Велкова, която изравни резултата.Това накара символичните домакини да вземат прекъсване. Отново обаче нещата продължиха да се развиват добре за Лайънс. Естер Мирчева успя да пробие през опеката на Магдалена Неделчева и резултата се повиши на 3 точки за символичните гости. Феникс – Политехника се опитаха да се върнат в двубоя и имаха отворени стрелби, но така и не успяха. Лайънс записаха страхотна победа и се изкачиха на 2 място във временното класиране. За Политехничките това беше първа загуба от началото на сезона.

Най-резултатна за Лайънс Естер Мирчева 23 точки и 9 борби. По 10 точки добавиха Габриела Славчева и Ани Велкова.

Най-резултатна за Феникс – Политехника Мария Делчева 20 точки и 4 борби. Деляна Кадиева добави 14 точки и 7 борби. Анна Славчева завърши с 11 точки.