Женският отбор на Феникс записа убедителна победа срещу Снейкс с резултат 76:46 в среща от 4 кръг на ББЛ жени. Баскетболистките на Борис Петров контролираха двубоя през цялото време от мача, като не позволиха отпускане до самия край. По – този начин Фениксите се изкачват на първо място във временното класиране, като делят първото място заедно с тима на Лайънс.

Срещата започна отлично за Феникс. Виктория Кръстева успя по – много добър начин да реализира лесен кош и разликата скочи на 5 точки за символичните гости. Снейкс се опитаха да отговорят на предизвикателството, но пропуските в подкошието на Катя Йорданова ги лишиха от възможноста. Капитанката на Фениксите Мария Делчева успя да пробие през защитата срещу Виктория Асенова и отбеляза кош. След първата четвърт резултата стана 29:13 за Феникс.

Втората четвърт стартира равностойно. Фениксите имаха няколко добри нападение в подкошието, след хубави стрелби на Деляна Кадиева и разликата се повиши на 15 точки . Снейкс също успяха, чрез Паулина Лазарова да отбелележат няколко стрелби, но преднината на Феникс остана непроменена. Двата отбора се отеглиха на 15 минутна почивка при резултат 40:23 за Феникс.

Третата четвърт стартира динамично. Калина Иванова успя да отбележи няколко страхотни стрелби в подкошието и разликата нарастна на 21 точки за Фениксите. Играещият треньор за Снейкс Евгения Гърдева взе прекъсване, за да се опита да надъха своите момичета да заиграят по –добре. Преднината на Феникс се увеличи на 22 точки. Преди финалните 10 минути от срещата резултата стана 58:36.

Последната четвърт започна убедително за Фениксите. Дарина Кочева успя да лимитира защитата срещу Ивана Денева и отбеляза хубава стрелба. Разликата постепенно се вдигна на 30 точки за Феникс. Опитите на Снейкс да смъкнат леко аванса така и неуспя, пропуски на Андреа Паунова лишиха тима от шанса за по-добро представяне. Феникс записаха страхотна победа 76:46 и се изкачиха на първо място във временното класиране с баланс от 3-1.

Най – резултатна за Феникс Мария Делчева 16 точки и 8 борби. По 12 точки добавиха Калина Иванова и Деляна Кадиева.

Най – резултатна за Снейкс по 9 точки добавиха Паулина Лазарова и Станислава Вукадинова.