Отборът на Политехника записа четвърто поражение от началото на редовния сезон, след като загуби от Фаб Файф с резултат 70:78 в среща от 10 кръг на ББЛ А група мъже. С оглед на показаното на терена баскетболистите на Ивайло Константинов заслужиха поражението. Не показаха динамика в играта си от, каквато сме свикнали да виждаме, и по – този начин Фаб Файф записа 7 победа и се изкачва на 4 място във временното класиране.

Срещата започна по най – добрия начин за Фаб Файф. Първите няколко минути играчите на Калоян Василев доминираха в подкошието. Хубави бързи пробиви на Мартин Горунов, който премина с лекота през защитата на Политехника и реализира в коша. Политехниците се опитаха да отговорят на бързото темпо на Фаб Файф, но пропуски на Стефан Георгиев ги лишиха от възможноста. Резултата скочи на 20:4 за Фаб Файф след 5 минутни игра и това принуди помощник треньора Златан Атанасов да вземе прекъсване. След това нещата започнаха леко да се нормализират, но символичните гости успяха да удържат преднината си и след 10 минути игра резултата бе 25:11 за Фаб Файф.

Втората четвърт започна равностойно. Александър Милър успя по – чудесен начин да пробие през защитата срещу Радослав Колев и отбеляза. Аванса на Фаб Файф скочи на 17 точки. Политехника имаха няколко хубави нападение, в които Орлин Атанасов и Ивайло Константинов реализираха по тройка. Калоян Василев взе пръкъсване, за да начертае хубаво следващо нападение.Мартин Горунов отговори с чудесна стрелба и върна самочуствието в играта на своя тим. Двата отбора се отеглиха на 15 минутна почивка при резултат 42:33 за Фаб Файф.

Третата четвърт започна агресивно. Георги Митровски премина през защитата срещу Иван Николов и отбеляза чудесна стрелба. Натискът на Фаб Файф продължи след постепенни пробиви Георги Кръстев който повиши резултата на 18 точки за своя тим. Опитите на Политехника да се върнат в частта бяха мираж след пропуски на Апостол Щерев в подкошието. Преди финалните 10 минути от срещата Фаб Файф имаха комфортна преднина от 62:47 в тяхна полза.

Последната четвърт стартира добре за Политехника. Иван Николов успя по – хубав начин да реализира хубави стрелби. Преднината на Фаб Файф се съмъкна на 9 точки. Александър Милър бързо отговори с чудесен пробив и увеличи преднината на 11 точки за своя тим. Ивайло Константинов имаше силен период в играта си и успя да реализира прекрасни стрелби и няколко минути преди края авнсът на Фаб Файф бе 7 точки. Въпреки това символичните гости успяха да спечелят двубоя с 8 точки преднина 78:70. Следващия двубой Политехника се изправя срещу Волтрон на 14 декември от 21:30 ч. в столичната зала Триадица.

Най – резултатен за Фаб Файф Мартин Горунов 19 точки и 9 борби. Георги Митровски добави дабъл – дабъл 15 точки и 12 борби. Георги Кръстев реализира 13 точки.

За Политехника по 15 точки добавиха Иван Николов и Ивайло Константинов. Пореден дабъл – дабъл за Стефан Георгиев 13 точки и 11 борби.