Отборът на Политехника записа шеста победа от началото на редовния сезон в ББЛ А група мъже, след като се наложи над Волторн с резултат 94:74. След лошата загуба от Фаб Файф, баскетболистите на Ивайло Константинов се върнаха на победния път, като по този начин се намират на 5 място във временното класиране с мач повече от преследвачите в класирането.

Срещата започна доста оспорвано. В първите минути двата отбора имаха доста отворени стрелби. Възпитаниците на Константин Касъров започнаха леко да натрупват преднина след страхотни пробиви на Борис Войков Волтрон имаха 8 точки преднина и това принуди помощник треньора на Политехника Златан Атанасов да вземе прекъсване. Филип Сребров се освободи перфектно и без проблем успя да реализира тройка за своя тим. Много силни минути в края на първата четвърт за Волтрон. Калоян Панчев успя да пробие през защитата срещу Иван Николов и отбеляза чудесни стрелби. С финален кош на Борис Войков Волтрон имаха комфортна предниа от 28:17 след първите 10 минути.

Втората четвърт стартира равностойно. Политехниците реализираха хубави стрелби чрез Омар Ел Аюби, който лимитира Денислав Иванов срещу себе си. Аванса на Волтронистите се смъкна на 6 точки и това принуди Константин Касъров да вземе прекъсване. След това натиска на Политехника продължи с няколко постепени пробива на Орлин Атанасов, който отбеляза от средно растояние. Преди края на втория период Волтрон имаха няколко шанса да вкарат в подкошието, но и така не успяха. Политехника се отегли на 15-минутна почивка с преднина от 49:43 в тяхна полза.

Третата четвърт започна силно за Политехника. Страхотни пробиви в подкошието на Стефан Георгиев центърът отбеляза. Още няколко лесни стрелби за Омар Ел Аюби преднината на Политехниците постепенно се покачи на 10 точки. Васил Костов имаше хубави минути, като вкара кош, но и това не помогна на Волтрон. Финална стрелба на Ивайло Константинов в последните минути, преди финалните 10 минути от срещата резултата бе 72:61 за Политехника.

Последната четвърт започна равностойно, като двата отбора си разменяха кош след кош. Радослав Колев успя по много агресивен начин да се разпише след хубав пробив срещу Живко Желев. Политехника постепенно увеличаваше преднината си след силни минути на Омар Ел Аюби, който се разписа по най убедителния начин. В последния си двубой за тази година Политехника гостува на Балкан Ботевград на 18 декември от 14:30 часа в зала Арена Ботевград.

Най – резултатен за Политехника Омар Ел Аюби 27 точки и 7 борби. КПД 33. Филип Сребров и Радослав Колев добавиха по 13 точки.

Най – резултатен за Волтрон Борис Войков 27 точки. Денислав Иванов реализира 19 точки. Калоян Панчев добави 12 точки.