Дупница се готви за баскетболното шоу в Спортната зала тази събота, 24 февруари. Събират се 8-те топ отбора от 8 различни града, за да премерят сили в ¼-финалите от турнира за Купата на Българска баскетболна лига. Началото е в 12 ч., когато на полето излизат домакините от Политехника Дупница срещу Олимпия Ямбол. След това е софийско-пловдивският сблъсък Енигма Фойерверк – Локомотив (Пд). Третата среща противопоставя Хебър (Пазарджик) на Балкан А (Ботевград), а шоуто ще завършат Шоутайм (Варна) и Миньор (Перник).

Освен баскетболно зрелище, организаторите от БК Политехника и ББЛ са подготвили игри с публиката, награди, подаръци, много музика и танци. Голямата награда ще бъде плазмен телевизор, осигурен от домакините.

На събитието са поканени да присъстват кметът на община Дупница д-р Първан Дангов, заместниците му Бойко Христов и Валентина Караганова, както и председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов.

Този уикенд Дупница ще гърми от баскетбол, обещават организаторите.

Победителите от четирите мача се класират за финалната четворка в Бургас, която ще определи и новия носител на Купата на ББЛ.

Програма за двубоите в Спортна зала гр. Дупница, 24 февруари, събота:

СРЕЩА 1

12.00ч. Политехника (Дупница) – Олимпия (Ямбол)

СРЕЩА 2

14.00ч. Енигма Фойерверк (София) – Локомотив (Пловдив)

СРЕЩА 3

16.00ч. Хебър (Пазарджик) – Балкан А (Ботевград)

СРЕЩА 4

18.00ч. Шоутайм (Варна) – Миньор 2015 (Перник)

Вход свободен!