Юношите на БК Политехника Дупница, които сега се състезават в първенствата на 16- и 17-годишните, от новия сезон ще получат шанс да играят мъжки баскетбол. Те ще бъдат включени в отбора на Политехника В, който е част от Българска баскетболна лига, В група Запад. Такова е решението на ръководството на клуба, в следствие доброто представяне на тима, воден от Драгомир Десподов.

С участието си в първенството на ББЛ, В група Запад дупнишките таланти ще получат възможност да изиграят минимум 22 мача от редовния сезон. Това ще им осигури безценен опит в мъжките баскетболни битки. Освен това те ще продължат да се състезават и при подрастващите, като ще играят в първенствата до 17 г. и до 19 г. По този начин ще натрупат голям брой мачове, а това неминуемо ще спомогне за израстването им като баскетболисти.

Момчетата на Драго Десподов изпратиха силен сезон със запомнящи се мачове в Зона Рила, като последният им успех бе победата над Монтана в шампионата на 16-годишните. В събота дупничани надделяха над монтанчани със 70:67, макар на полувремето да изоставаха с 22 точки.