Политехника Дупница отпадна на полуфинал в първенството на Българска баскетболна лига, след като загуби втората среща от плейофната серия от Балкан А със 72:80 в А група Запад.

Двата тима изиграха много здрав мач в Спортната зала в Дупница. Гостите от Ботевград започнаха силно и взеха аванс в първата четвърт. Постепенно Политехника стопи разликата и резултатът вървеше с размяна на водачеството. В последната четвърт точната стрелба за 3 точки се оказа решаваща за победата на гостите.

За Политехника Димитър Генов бе най-резултатен с 18 точки, прибавяйки и 7 борби. Омар Ел-Аюби влезе от скамейката и вкара 15 точки, хващайки и 5 борби. Също от скамейката Боби Петров наниза 13 точки. С дабъл-дабъл от 10 точки и 10 борби се отчете Асен Попов, но и това не бе достатъчно за победа.

За тима на Балкан нов силен мач изнесе Александър Гавалюгов – 23 точки, 2 борби, 6 асистенции. 20 точки вкара Стефан Михайлов, а с дабъл-дабъл завърши Михаил Гавазов – 12 точки, 13 борби.

Въпреки поражението дупнишката публика изпрати с аплодисменти баскетболистите на Политехника.

В залата присъстваха и състезателки от женския отбор на Политехника Дупница, които показаха пред феновете шампионската титла от миналата година и купата за второ място от тази.