Със спечелване на бронзови медали от А-отбора на Политехника Дупница бе белязана изминалата седмица за клуба. На тима на ветераните пък малко не му достигна да се класира на финал.

А-отборът ни заслужи бронзовите отличия в първенството на Българска баскетболна лига, А група Запад, след като в мача за трето място разби със 103:68 тима на Спортист Своге. За Политехника с трипъл-дабъл избухна Мартин Петров – 10 точки, цели 15 борби и 10 асистенции. Най-резултатен бе Омар Ел-Аюби с 23 точки, добави и 6 борби и 4 асистенции на сметката си. Димитър Генов наниза още 16 точки, а Асен Попов и Боби Петров – по 14. Даниел Запрянов завърши с 11 точки. За петицата на Спортист Своге над всички бе Данаил Христов с дабъл-дабъл – 29 точки и 11 борби. Герасим Николов вкара 14 точки, а Петър Загоров и Борис Матраков – по 11. След мача баскетболистите на Политехника Дупница бяха наградени освен с бронзови медали, и с купа за третото място в крайното класиране на ББЛ, А група Запад.

Политехника+ пък не успя да се класира за финала в първенството на Българска баскетболна лига+, след като загуби третия мач от полуфиналната серия от Академик ветерани и приятели с 60:71. Двата отбора си бяха разменили по една победа и трета среща определи финалиста. За тима от Дупница Добри Зрънчев избухна с дабъл-дабъл от цели 25 точки и 10 борби, но и това не бе достатъчно за успех. От скамейката Персиан Първанов наниза 10 точки и хвана 3 борби. Стоил Ацев завърши с 6 точки и 5 борби. За „академиците“ най-добре се представи включилият се от пейката Васил Марчев – 22 точки и 6 борби. Също от скамейката силно влезе Петър Петров – 12 точки, 8 борби, 4 асистенции. 12 точки вкара и Димитър Найденов, а 11 – Николай Николов.